مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري همدان باتوجه به شيوع ويروس کرونا و لزوم تمهيدات لازمه در اين برهه از زمان ابراز کرد: حمل و دفن زبالهها با تمهيدات ويژه و حساسيت بيشتري انجام ميشود ضمن اينکه کارگران اين مجموعه ضمن دريافت اقلام بهداشتي به وسايل ايمني تجهيز شدهاند.
حسين سيبي با بيان اينکه سازمان مديريت پسماند پس از مجموعه بهداشت دومين نهاد درگير در بحث مقابله با پيشگيري از شيوع اين ويروس است، افزود: تمام توان امکاناتي خود را دراين راستا به کار بستهايم. وي در ادامه افزود: همزمان با شيوع ويروس کرونا اين سازمان با ماشينآلات ويژه و محلول شستوشو اماکن مختلف در شهر همدان را از قبيل معابر پرتردد مانند بازار، ايستگاههاي اتوبوس، جداره بيروني بيمارستانها و خيابانها را نيز ضدعفوني کرده است.
سيبي با اشاره به ضدعفوني باکسهاي زباله و مبلمان شهري تأکيد کرد: در صورت همکاري مديريت بيمارستانها حاضريم محوطه اين مراکز را نيز ضدعفوني کنيم.
وي در ادامه اذعان داشت: زبالههاي عفوني و حساس مراکز درماني طبق قانون بايد توسط مجموعه بيمارستاني و درماني بيخطرسازي شود که در اين زمينه مشکلي نداريم برخي مطبهاي خصوصي زبالههاي عفوني خود را در باکسهاي زباله رها ميکنند که اين موضوع ميتواند دردسرساز باشد.
مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري همدان در قسمتي ديگر از سخنان خود خاطرنشان کرد: با تلاش و خرد جمعي و بهرغم وجود مشکلات عديده گامهاي بلندي در حوزههاي مختلف عمراني و فرهنگي برداشتهايم.
سيبي با اشاره به اينکه در سال 96 سازمان مديريت پسماند و خدمات موتوري شهرداري ادغام شدهاند، اظهار کرد: پس از اين ادغام اين سازمان عهدهدار 2 وظيفه مهم شد که شامل تأمين ماشينآلات سنگين و لجستيک شهرداري و مديريت پسماند سطح شهر است.
وي در ادامه افزود: در طول 2 سال گذشته توفيقات خوبي در حوزه انجام وظايف محوله داشتهايم و توانستهايم با برنامههاي مدون و منظم که در سالهاي گذشته مغفول مانده به نوعي زيربنايي مستحکم در اين حوزه ايجاد کنيم.
سيبي در ادامه با بيان اينکه اقدامات مؤثر و قابل دفاعي در زمينه مديريت پسماند در شهر همدان اتفاق افتاده اظهار کرد: برنامهريزي مناسب در راستاي مديريت انواع زبالههاي عفوني، شهري و انواع آلودگيهاي موجود در اين موارد و رعايت اصول بهداشتي امري ضروري محسوب ميشود.
وي در ادامه افزود: با همکاري معاونت امور زيربنايي اقدامات مهمي انجام شده و توانستهايم تمامي مواد دفن شده در 40 سال گذشته را جمعآوري کرده و اميدواريم حوضچه جمعآوري شيرابهها را در اوايل سال 99 راهاندازي کنيم.
سيبي در ادامه با اشاره به ايجاد مرکز بهداشتي دفن زباله (لندفيل) در همدان تصريح کرد: در اواخر سال 99 يا اوايل سال 1400 اين سيستم را راهاندازي خواهيم کرد که ضمن دفن اصولي و بهداشتي زبالهها، مانع نفوذ شيرابهها به درون زمين خواهد شد.
سيبي با اشاره به اينکه با اين اقدام حداقل 10 سال خيال شهر همدان از نظر دفن بهداشتي زباله راحت خواهد شد، گفت: در 10 سال آينده ميتوانيم نسبت به ايجاد لندفيل دوم برنامهريزي و اقدام کنيم.
وي در ادامه همدان را از معدود شهرهايي دانست که داراي سايت دفع نخاله مجزا است که همين مسأله موجب ايجاد ظاهري پاک و مناسب در وروديها و حاشيه شهر شده است.
سيبي مساحت فعلي اين سايت را 50 هکتار عنوان کرد و گفت: اين سايت در همجواري جاده رباط شورين، بدون دريافت ريالي هزينه از کاميونداران 2 هزار تن ورودي نخاله دارد.
مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري همدان در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به حجم بالاي بارش در امسال گفت: با اين وجود کار برفروبي و حمل زباله بهموقع انجام شد تا رضايت شهروندان جلب شود.
وي در پايان فرهنگسازي در بين شهروندان را يکي از برنامههاي مهم اين سازمان برشمرد و افزود: برگزاري برنامه «تابستانههاي شاد پسماند» براي شهروندان و انعقاد تفاهمنامههاي همکاري با آموزشوپرورش بهمنظور آموزش دانشآموزان در همين راستا بوده است.